香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » [廢線消息]28B 2013年3月28日正式通車
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

[廢線消息]28B 2013年3月28日正式通車
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

條路線已經夠廢,D辦公時間重短過D專線小巴,,點解唔開一條經黃大仙,樂富,旺角,油麻地,尖沙咀,或者紅磡火車站,如果真系要方便D居民,起碼尾班車都至11:30~12:00,,,10點尾班車?,假期重9:00擺明玩野,20分鐘一班??20分鐘行都行到九龍灣地鐵站拉,如果開D咁廢嘅巴士線,不如叫83A,12:00尾班車,又或者9號車全日經彩德,彩福好過啦,,亞議員,亞議員,做議員最底要求就係幫D市民,居民發下聲,咩野叫議員,一條巴士線行咁大個圈,總站緣來系正對面嘅啓業邨,有時D市民都唔係好想鬧D議員做唔到野,但係真係,喱D巴士線,正垃圾本帖最後由 chunyipproperty 於 2013-3-26 00:20:53 編輯
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:5查看名單

之前聽到政府要求巴士公司各區路線重組,以為好事,睇怕都唔係呢回事。

希望多啲人搭,九巴將班次改密啲啦
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

其實,如果彩興里可以右轉上番清水灣道往順利或觀塘,就可以有D交通工具可考慮經一經彩德及彩福,又或者觀塘道D公共交通工具可在彩石里上去經一經彩德及彩福,咁住彩德,彩福嘅居民都可以方便一D,就唔駛用咁多資源開一條咁不設實際嘅巴士線,如做到就真係成功爭取,我自己的心聲我諗同各位巴打,C打都一樣,已經是底下的一群,申請公屋已經無得揀地方同層數等,派到有得住就住,但一個村4座樓無商場無食市無街市,就連出入交通都少,是否是個問題,11:30彩虹站小巴收工就要行路番屋企,住得公屋唔係個個番9收5,只想收工有車番屋企的要求,希望真的有人可幫忙本帖最後由 chunyipproperty 於 2013-3-26 02:15:46 編輯
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 7# VickYeung

路程長咗,時間多咗,車費貴咗<比小巴>除非上落点啱啱好否則想多人搭都幾難.運輸署同九巴搞乜??
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 5# chunyipproperty
呢條廢線去年曾引起版友"熱烈"討論,講又講過,鬧又鬧過,開得成,真係要多謝班尊貴嘅區議員一意孤行,「成功爭取」。
明明可以係一條由3彩直接落啟業/九龍灣,由觀塘直接返3彩的循環線,「被設計」成一條又兜路又掠水的廢線。
大家睇下四順嘅27號巴士,出到旺角都係收$4.7,23M/26M都係$4.7,點解呢條廢線收$4.9(又冇轉乘)!
奇就奇在狗巴張宣傳單響最底嗰行仲厚顏到叫224M嘅舊客坐廢線!!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖