香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 豐和邨 » 2-3人單位你地房的凹位點擺野呀?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

2-3人單位你地房的凹位點擺野呀?
如題
分享 分享 讚好人數:0查看名單

衣櫃或書枱
擴3,NO1215XXX,12年3月審查,仲係STEP2,26/1/13轉STEP3,27/1/13轉STEP4,30/1/13收信派豐和邨

衣櫃或書枱
wbien 發表於 2013-8-2 15:24:28

yes.但好難搵到張岩尺寸的書枱同直身儲物佢!

回應 #3 ck1229

我見D會做通常係做櫃
擴3,NO1215XXX,12年3月審查,仲係STEP2,26/1/13轉STEP3,27/1/13轉STEP4,30/1/13收信派豐和邨

睇下你間唔間房, 咩人住.

我自己有兩個諗法,
如果唔介意少隻窗(都係望隔離屋多)
咁可以訂造個衣櫃, 做到頂 整到好似入牆櫃咁.
(間屋望落少個好高的櫃棟o係度, 會少D壓迫感)

如果唔係就放書枱或者抽屜櫃吧
呢個方法都應該多D朋友用.
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  ck1229

我見D會做通常係做櫃
wbien 發表於 2013-8-2 15:42:10

邊度搵到呀?可以比我參考下嗎?

睇下你間唔間房, 咩人住.

我自己有兩個諗法,
如果唔介意少隻窗(都係望隔離屋多)
咁可以訂造個衣櫃, 做到頂...
s2004070 發表於 2013-8-2 15:45:28

即是未夠4尺半,你去邊釘造衣櫃呀,幾多錢?
但我左房,我怕如果吾要呢個窗個廳會仲暗,因為個廳主要靠呢個窗同廚房透光入來!

回應 #6 ck1229

你講做櫃資料定係會員D圖?

回應  ck1229

你講做櫃資料定係會員D圖?
wbien 發表於 2013-8-2 15:59:11

會員D圖先啦,麻煩幫幫手,謝謝!!

即是未夠4尺半,你去邊釘造衣櫃呀,幾多錢?
但我左房,我怕如果吾要呢個窗個廳會仲暗,因為個廳主要靠...
ck1229 發表於 2013-8-2 15:58:49

哈...我有排都未有樓...紙上談兵 發下夢.__.
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖