香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 愛的邏輯 -- 蔡楓華
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

愛的邏輯 -- 蔡楓華
很輕鬆的一首歌, 聽來心情都愉快...." 愛 " 一個人是不須要理由 , 想愛就愛吧

從來都不解每當天亮 為何便會想著你
直至星燈閃 也不兩樣 痴迷的想著你

但懶得分析 懶得討論
和查問箇中道理
現我的心思 你都估盡 怎能分析道理

我只知靜躺在愛意之內 山裂河崩也不理
不知原因 只知現在 愛是無須要推理

願你可知道每當天亮 誰人在暗想著你
直至星燈閃 也不兩樣 痴迷的想著你  

" 愛的邏輯 "

那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......
分享 分享 讚好人數:3查看名單

佢咁多歌名都係愛乜愛物既
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢咁多歌名都係愛乜愛物既
羅曼蒂克 發表於 2013-08-15 00:02:44

係呀...仲有愛ga  

唔知呀, 要問個作詞人, 又可能用個愛字更吸引當年啲無知少女呱

係呀...仲有愛ga  

唔知呀, 要問個作詞人, 又可能用個愛字更吸引當年啲無知少女呱
dreaming 發表於 2013-08-15 00:14:01

仲有首愛的肢解

仲有首愛的肢解
羅曼蒂克 發表於 2013-08-15 00:21:54

係你作ga

係你作ga
dreaming 發表於 2013-08-15 00:24:20

我未夠功力 本帖最後由 羅曼蒂克 於 2013-08-15 00:28:32 編輯

我未夠功力
羅曼蒂克 發表於 2013-08-15 00:28:22

咁睇小自已呀, 你得ga 喎, 咁嘅歌名你都識到寫出嚟

咁睇小自已呀, 你得ga 喎, 咁嘅歌名你都識到寫出嚟
dreaming 發表於 2013-08-15 00:33:11

係套韓國電影嚟架 本帖最後由 羅曼蒂克 於 2013-08-15 00:40:01 編輯

係套韓國電影嚟架
羅曼蒂克 發表於 2013-08-15 00:39:46

有套咁嘅戲

有套咁嘅戲
dreaming 發表於 2013-08-15 00:50:29

10零年前到啦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖