香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » ***波波的誘惑 -- 忌廉芝腸椒薯仔焗***
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

***波波的誘惑 -- 忌廉芝腸椒薯仔焗***
買咗薯仔幾日都唔知整乜好 ?   呀, 不如當飯食喇  

煎好腸仔,火腿,帶子,青紅椒, 及已煮熟薯仔 , 一層層鋪好哂, 加入盒裝磨菇忌廉湯, 再灑上芝士粒 , 然後放入波波焗下佢, 搞掂. 開飯啦

第一次用焗爐碗入波波度焗, 好驚好驚....唔知會唔會爆炸 , 係咁瞰住佢 ,   吁....好彩.....原來係得嘅, 以後可以咁玩lu
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......
分享 分享 讚好人數:4查看名單

睇你煮既野都知真係好掂.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 dreaming

顏色好靚,唔該一碗。

幾好咁啵!

睇你煮既野都知真係好掂.
wewe822 發表於 2013-08-17 22:53:29

多謝 ! 多謝 !  本帖最後由 dreaming 於 2013-08-17 23:16:38 編輯

回應  dreaming

顏色好靚,唔該一碗。
amythepooh 發表於 2013-08-17 23:12:03

幾好咁啵!
kwanthony 發表於 2013-08-17 23:14:00

係... 唔錯, 好味  

今晚較豐盛,下餐獨沽一味焗龍蝦就好啦。本帖最後由 pepmoutain 於 2013-08-18 00:09:10 編輯
通向失敗的路上往往有很多錯失了的機會。

买咗薯仔幾日都唔知整乜好 ?   呀, 不如当饭食喇  

煎好肠仔,火腿,带子,青红椒, 及已煮熟薯仔 , 一...
dreaming 发表於 2013-08-17 22:39:01

我都有部哩D機,仲未開封,等上樓後都試玩下!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖