香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 長沙灣邨 » 今日搵左承建商報價 (係友情價 因家人朋友的朋友)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

今日搵左承建商報價 (係友情價 因家人朋友的朋友)
做以下項目 : 收我$29,300(友情價) 2-3人單位  
1.全屋天花及墻身剷低 批灰 油油(白色及米黃色 )
2.全屋門及門框從新上油( 2道半門)
3.全屋鋪地磚及地腳線
4.廚房吊櫃及灶頭下面加門
5.廚房灶頭加雲石面
送窗台吸咀 廁所抽氣扇 及窗簾路軌

本身打算自己出去買星盆連地櫃(千幾)  換左廁所果個 佢話麻煩 水喉位頂住 要改 又唔貼墻 佢建議我做另一款
要5000幾   相差成幾千 咁廁所放棄做  

貴嗎   搵有關係的人報價 總係覺得有壓力   

對比之前搵的7萬幾的報價   今次cut左傢私 間房 廁所部份  及廚房少部份   只相比做以上的項目 平左差唔多8千 及承仔送多抽氣扇及窗簾路軌

多謝大家呀   我決定搵佢(希望阿叔的好朋友無介紹錯啦)  希望一切順利  無手尾執
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 qcat

平到非起啦。
放松心情,放眼未來。

介紹埋俾我
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日搵左承建商報價(係友情價  因家人朋友的朋友 )  
做以下項目 : 收我$28,000(友情價) 2-3人單位
1....
qcat 發表於 2013-10-27 15:32:45

你之前係七萬幾依家28000你自己對比唔到??

回應 #4 3hlucky

對比到 cut左傢私 間房 廁所部份  及廚房少部份 只相比做以上的項目 平左差唔多8千 及承仔送多抽氣扇及窗簾路軌本帖最後由 qcat 於 2013-10-27 16:41:39 編輯本帖最後由 qcat 於 2013-10-27 19:46:19 編輯

回應 #2 Dick08

如唔係友情價  平時承仔報價好貴 ??

平到有問題啦~出面成千蚊一工。

平到非起

回應 #8 Lung21

唔係卦  平到有問題  你咁講怕怕本帖最後由 qcat 於 2013-10-27 19:44:44 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖