香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 劉德華 - 永遠記得你
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

劉德華 - 永遠記得你
只想吸多一些新鮮空氣 要試試獨自天際飛 過去多少風光 抬頭再也不理
風波中急灣中崎嶇千里 也試過到半夜感痛悲 氣憤裡流淚 但傲氣總不死

我也確信每一關輕誇過都必須運氣
然而誰人誰人會知 真正幸運是認識你
每次教我信心增加千倍 完全因為你
對你的愛意 滿於空氣 我永遠記得你

獨白:有時 我一個人既時候 我會想番起
我會想番起我由以前既環境轉變到而家
你地都一樣陪住我   係 雖然係辛苦 不過唔緊要
因為 因為我已經得到我人生最大既收穫 就係認識到你地

分享 分享 讚好人數:0查看名單

嘩 呢首歌好好聽。大家仲要留意歌詞  寫得很有意思。但……希望呢首歌唔係你呢刻心情,因為其實都係一首傷感的歌。
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

只想吸多一些新鮮空氣 要試試獨自天際飛 過去多少風光 抬頭再也不理
風波中急灣中崎嶇千里 也試過到半...
mogee88 發表於 2014-01-14 11:05:00

又係劉健明

嘩 呢首歌好好聽。大家仲要留意歌詞  寫得很有意思。但……希望呢首歌唔係你呢刻心情,因為其實都係一首傷...
yee 發表於 2014-01-14 12:38:19

原本有個version有埋段獨白,但音質好差。

又係劉健明
lomeion 發表於 2014-01-14 13:46:08

好大感受,諗起呢首歌。

獨白   緊係由你錄咗po上嚟啦。出埋金幣估你係 想表達比某某聽。友誼永固
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

獨白   緊係由你錄咗po上嚟啦。出埋金幣估你係 想表達比某某聽。友誼永固
yee 發表於 2014-01-14 14:30:40

憑歌記意給誰聽?

憑歌記意給誰聽?
MaggieWong 發表於 2014-01-14 14:40:23
maggie 仲要問?緊係日日夜夜都陪住佢的cyc啦。食動物餐又cyc...晚上瞓唔着又係cyc...cyc陪佢由輪候公屋至上樓。佢應該好多感受,希望佢唔好令身邊人失望囉。友誼永固
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

好大感受,諗起呢首歌。
mogee88 發表於 2014-01-14 14:01:13

憑歌記意

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖