香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 德朗邨 » 德朗去上環返工搭咩車?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

德朗去上環返工搭咩車?
有無大大係返工返中上環區?
朝早8:45要返到上環, 有咩車?要搭幾耐?有無位坐???
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我只知坐地鐵
市3 G1234xxx,
13年11月22日第一次派順利,12月5日s2
14年1月10日第二次派德朗。德米喇!
今生來還上一世的債

地鐵應該係最好
牛頭角5m巴士轉去淘大個度見過有小巴過海, 未搭過唔知快唔快本帖最後由 C9Joyce 於 2014-06-26 16:58:57 編輯

回應 #1 lovelykawaii

641 快靚正。
係啟晴巴士總站或麗晶第八座上車。

回應  lovelykawaii
641 快靚正。
55 發表於 2014-06-26 16:58:41 原文

之前好似成日上唔到車...而家改善左未呀? 641快定地鐵快d?

搭101返中環,(係中銀大廈嗰站)落車,約45分鐘,最快30分鐘到,班次都幾密,多車都有位車坐。
但收工好塞車,試過坐111巴士6:30上車,8:10落車。

回應  lovelykawaii
641 快靚正。
55 發表於 2014-06-26 16:58:41 原文

我搭過喇.... 兜好耐... 淨係去到官塘港鐵都40分鐘... 仲要入埋藍田港鐵站和塞條東隧~

又要快,又要有位坐,自己揸車啦!
悲情城市

回應 #1 lovelykawaii

地鐵應該係最直接  不過預左沙甸魚

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖