香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 德朗邨 » 鄰居嘈音...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

鄰居嘈音...
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=75625

我隔離屋每朝7:00開始就打開木門, 小朋友同女麻女麻就你鬧我 我鬧你...~8:00出門返學, 係走廊又係又叫又鬧...

琴日我老公收到管理處既電話, 問我地隔離屋係咪好嘈? 佢問到, 我老公更係照實同佢講啦, 點知個職員話 "人地既生活習慣唔同, 佢地都無辦法..."

我老公答佢 "我地都知, 所以我地忍到今時今日都未投訴佢地囉!! 咁你打黎問, 我先同你講者, 你試下同佢地講聲, 好過我地講, 費事面阻阻啦~"

今朝無再被佢既叫聲嚇醒啦~ 希望以後都係咁就 其他時間佢嘈我地都忍佢, 只係希望唔好一清早...

不過我唔明 管理處點解無端端打黎? 我地又無投訴... 唔通有其他人投訴? 如果係, 即唔只我一戶受影響啦, 咁佢竟然話"佢地無咩可以做到"...請問管理處實際係做咩, 管理d咩既呢本帖最後由 C9Joyce 於 2014-07-03 10:59:03 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我隔離屋個每朝7:00開始就打開木門, 小朋友同女麻女麻就你鬧我 我鬧你...~8:00出門返學, 係走廊又係又叫又...
C9Joyce 發表於 2014-07-03 10:43:43 原文

我諗應該係有人投訴

分享 分享 讚好人數:1查看名單

我諗應該係有人投訴
momogg 發表於 2014-07-03 10:49:57 原文

咁又唔係我地投訴...點解會打黎? 唔通隔離以為係我地投訴佢?

定管理處係會逐家逐戶打去問..."有無嘈親你?"

如果...
1. 晨早六點唱山歌 , 紅歌
2. 晨早六點走廊跳舞打功夫
3. 晨早六點大叫
......等等

都可以用 --> 人地既生活習慣唔同, 無辦法..
廣東省香港市啟德啟晴邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

咁又唔係我地投訴...點解會打黎? 唔通隔離以為係我地投訴佢?
定管理處係會逐家逐戶打去問..."有無嘈親你?...
C9Joyce 發表於 2014-07-03 10:58:20 原文

我估係管理處收到投訴,想再確認一下係咪真,所以打比佢附近嘅住戶問下。

我都有呢個煩惱
好運降臨!謝謝主恩! 我溫馨的家!
已買居屋!搬離細小既公屋!
繼續努力!希望好運又再次降臨!
目標邁向:dream house 3.0♡

試下係妳果層lift門口貼張紙,“請保持安靜,多謝合作”,用手寫,知醜嘅人有自知之明!

試下係妳果層lift門口貼張紙,“請保持安靜,多謝合作”,用手寫,知醜嘅人有自知之明!
cheneyzuo 發表於 2014-07-03 12:09:28 原文

我唔覺得貼係lift門口佢兩婆孫會睇到...佢地掛住你鬧我 我鬧你
其實樓下大堂lift口都有貼架, 又有幾多人睇到?
呢d野根本就唔應該要人叫先做...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖