香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 新3配屋條隊停滞不前
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

新3配屋條隊停滞不前
今日房署網頁更新,新3審查條隊郁得好快到1280500,
但係新3配房條隊無郁過,同上個月一樣係1244900.
停滞不前!
可能係祥龍圍仲未有消息幾時預派?
新界3人
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日房署網頁更新,新3審查條隊郁得好快到1280500,
但係新3配房條隊無郁過,同上個月一樣係1244900.
停滞不前...
desmondching 發表於 2014-09-15 14:50:57 原文

我由上年9月開始記錄
只得7月份時郁得個900
係咪房署收埋左好多單位
想一次爆出黎呀
等等等,有排等,幾時先上樓

回應 #2 csscsh12

係呀! 新3條隊由舊年2013年8月到今年2014年7月都未郁過係1244000.
今年8月份至郁得900個到1244900.
新界3人

回應  csscsh12
係呀! 新3條隊由舊年2013年8月到今年2014年7月都未郁過係1244000.
今年8月份至郁得900個...
desmondching 發表於 2014-09-15 15:26:08 原文

但佢唔係計好數
無理由做咁大量審查
我睇過人地統計的審查與配房最多相差10000個左右

回應 #4 csscsh12

我估係新3隊好多人轉左去擴3博水泉澳,
而且擴3配房條隊郁得比較快D.
新界3人

唉都等左咁耐,好快祥龍同洪福大爆發,我地d蟻民只可等等等
沉默是金
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我估係新3隊好多人轉左去擴3博水泉澳,
而且擴3配房條隊郁得比較快D.
desmondching 發表於 2014-09-15 16:07:38 原文

應該係
明年巿區有安達臣
巿區的應該會繼續等
只係擴展個邊塞車得好勁
10月祥龍圍會開派
希望新界配房會突飛猛進

唉都等左咁耐,好快祥龍同洪福大爆發,我地d蟻民只可等等等
芬芬@.@ 發表於 2014-09-15 16:19:56 原文

希望可以爆埋我入去

回應 #8 csscsh12

就算派唔到洪福村,凹頭一房单位比較多,你機會好大,仲有元朗村同大埔.
但係要等到後年才可以入伙.
新界3人

就算派唔到洪福村,凹頭一房单位比較多,你機會好大,仲有元朗村同大埔.
但係要等到後年才可...
desmondching 發表於 2014-09-15 16:33:12 原文

洪福無份
要屯門舊村好過
我預自己15年尾有第1次
LEO叫我安心等凹頭
所以我預最遲16年上樓

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖