香港公營房屋討論區
主頁 » 消費情報 » 谷氣經歷 » DXC德X斯 - 服務差, 收貨日冇貨交
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

DXC德X斯 - 服務差, 收貨日冇貨交
9月22日在DXC德X斯買衣櫃, 話明10月3 日送貨,  9月27日打電話 話 1:00 PM 至6:00PM 送貨,
結果等了7小時, 衣櫃影都冇.
期間打了4次電話去DXC追問 1.  2:30PM 話改了送貨時間是 3:00PM 至7:00PM , 不過無通知. 叫等吓. 2. 4:00PM 都是叫等吓. 3. 5:15PM 叫再等吓, 我話找負責人講, 結果等了15分鐘, 終於有人話車壞了,需延長2小時.不過唔知是否一定到. 4. 6:15PM  話不知幾時可送貨. 我同客戶服務王小組講了15分鐘, 最後是明天才答覆. (通話期間DXC講的都是謊言,問到她們口啞)
最後再同當日營業員講結果更差,他話壞車是意外,無辨法,想知幾時收貨要等師傅有時間, 日期,時間都不能確定.
今早我已向消費者委員會投訴, 消委會話如果2日內無貨收,可取消, 由消委會追回已付貨款, 我已付全部款4.700.
我是第一次同DXC買傢俱想唔到會這樣.
DXC =黑店?????
分享 分享 讚好人數:0查看名單

非常劣

希望你兩天內收唔到貨,個度D貨,質量-----唉!收到貨,惡夢真的開始了,祝你好運

我老公都成日叫我唔好係DxC買野,事關佢成日睇某周刊話佢地的貨品質料差,送貨服務差,好多人投訴,都係去IKEA穩陣D。

我系DXC買左兩部家x華冷氣,10月2號送左來,琴日cf上來裝左,又幾好wo~送貨同安裝都幾準時啵,D人態度都ok架,安裝果兩個哥哥仔搞左大半個鐘,做得都算企理,都算有禮貌,做完仲叫我睇下得唔得,我比一百蚊tips佢地,佢地好開心甘多謝我,送貨果個仲搞笑,上到來參觀左我間屋,仲話:幾大幾好啵,分到依度環境唔錯丫……(鬼咁多野講)  睇來都系一dd人嘅者,唔系個個都衰架,我都系DXC買左好多野,希望下次佢地送來同安裝都系咁好啦~
常樂我淨

真係睇你好唔好彩喎
我屋企好多傢電都係幫襯佢地
So  far  so  good !

只能話…你幫佢買有品牌既野…唔會有乜大問題,家庭電器平過豐X,百X匯好多…
其他…由其是木傢俱好參差…唔好博

我是因為喜歡個衣櫃, 以為是大公司, 價錢一的都唔便宣,
以後一定唔會再走入DXC買任何嘢.
DXC的職員只是會講"唔好意思"
完全唔識處理問題, 感覺好"白X"

收到貨,惡夢
開始 !

最新消息终於有貨到了,  不知是否惡夢開始?
我今早同客戶中心人講一是退貨一是今日到貨.
DXC德X斯真是差,差,差.
我之前在另一間實X買了1萬多傢俬完全無事.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖