香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩福邨垃圾房內幾時先可以有個大少少的垃圾桶呀!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

彩福邨垃圾房內幾時先可以有個大少少的垃圾桶呀!
垃圾桶咁鬼細經常成地下垃圾好煩好臭!!
最重要是倒垃圾工人放假是無人會去清理垃圾, 夏天將至講到口都臭快d搞吓喇~~
仲有彩樂至彩喜行人路上盍位是無人去清理垃圾, 雨季又來垃圾咁多失着去水位又唔清引來好多蚊蟲滋生.
幾時先會正視吓呢? 本帖最後由 rachelfu 於 2012-4-9 18:39:46 編輯
為了我們的下一代,請大家愛護地球。
請大家多多支持環保。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

又到顏議員為居民謀福祉嘅時候喇!

管理公司唔夠錢買大D垃圾桶就早D出聲啦,相信彩福居民好樂意夾錢
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

又到顏議員為居民謀福祉嘅時候喇!

唔夠錢買大D垃圾桶就早D出聲啦,相信彩福居民好樂意夾錢
VickYeung 發表於 2012-4-9 19:57:56

我第一個夾錢
請大家多多支持環保。

垃圾房因設計關係,放不落更大的垃圾箱
大家如對社區有任何疑問或意見, 歡迎進入顏汶羽區議員專區向本人提出, 謝謝 !

唉.... 咁可以點解決垃圾桶太細經常成地垃圾問題呢?
最慘經常暴滿無人去清理, 清潔工人放假無人會清垃圾是重點所在
請大家多多支持環保。

冬天都臭夏天更臭呢! 垃圾房地下好少會用水去清潔, 垃圾桶爆滿住户只好放地上有bb的住户更會有屎片本帖最後由 rachelfu 於 2012-4-9 21:30:40 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
請大家多多支持環保。

垃圾房因設計關係,放不落更大的垃圾箱
顏汶羽 發表於 2012-4-9 20:18:37

顏生彩福入伙快兩年可否幫助邨民增取垃圾房上鎖呢?
這圖片是海麗邨公屋拍照下來的本帖最後由 rachelfu 於 2012-4-9 21:03:37 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
請大家多多支持環保。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 4# 顏汶羽

點解唔可以好似其他和諧式公屋既做法?
e.g. 長鎖垃圾房, 放置大垃圾桶在每層大堂, 由清潔工人一次過推入垃圾房清理

回應  顏汶羽

點解唔可以好似其他和諧式公屋既做法?
e.g. 長鎖垃圾房, 放置大垃圾桶在每層大堂, 由清 ...
handty 發表於 2012-4-9 23:03:05

大垃圾桶在每層大堂,當然唔好..咁樣會好多曱甴本帖最後由 DJ音符 於 2012-4-9 23:07:53 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

既然垃圾房,擺唔入大size,點解唔索性擺兩個細嘅垃圾桶呢 ???再唔係,好似有種長型的垃圾桶,應該夠擺入去掛!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖